Ons vlees

Onze kip, verantwoord en lekker!

Wanneer u bij ons kip koopt, is dit 100% Nederlandse scharrelkip. Hierdoor kunnen wij u verzekeren dat u een ambachtelijke Hollandse scharrelkip voorgeschoteld krijgt. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. De boeren kiezen bewust voor duurzaamheid en hebben aandacht voor het dierenwelzijn. Dat proeft u!

Ons varkensvlees

Het (standaard) varkensvlees wat wij leveren is 100% duurzaam gekweekt varkensvlees.

Duroc varkensvlees

Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij ons koopt is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

Ibérico Varkensvlees

Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en het ras wordt daar beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico-vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.

Vers Ibérico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees en een unieke, bijzondere smaak. Uiteraard zijn alle delen van het Ibérico varken verkrijgbaar voor consumptie. (stuur email voor andere delen die niet op de site staan)

Rundvlees

Het standaard rundvlees dat wij gebruiken komt zowel van Nederlandse bodem als van Ierland. Ierland staat bekend als gras land en is rijk aan veehouders.

Angus

Ireganic beef

In Ierland wordt het vee al eeuwenlang op dezelfde traditionele wijze gehouden. Ierland bestaat voor 80% uit grasland. Andere Europese landen zijn voor 40% met gras bedekt. De gemiddelde Ierse boerderij telt 36 hectare land, wat ongeveer gelijkstaat aan 55 voetbalvelden. Omdat boerderijen vaak relatief kleinschalig zijn – een boer heeft gemiddeld slechts 32 koeien – heeft het vee dus alle ruimte om lekker te grazen. 

Behalve dat het klimaat in Ierland perfect is voor grasproductie bestaat het land grotendeels uit kalksteen, een optimale grondsoort voor eersteklas gras. Daarnaast groeit er veel klaver, o.a. de shamrock. Deze soort klaver is niet voor niets het nationale symbool! Klaver is in staat om de stikstof aan de bodem toe te voegen en is daarmee een belangrijke bodemverbeteraar. Daarnaast bevat klaver veel natuurlijke proteïne waardoor het waardevol veevoer is. 

De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak.

Nadat ze lekker buiten hebben gelopen worden ze nog een 70 tot 200 dagen bijgevoerd met een uitgebalanceerd dieet van verschillende granen, zodat ze mooi gemarmeerd en vol van vlees zijn.